donderdag 28 januari 2010

Oprichter van BinckBanck gaat financiële producten aanbieden

Kalo Bagijn, mede-oprichter van BinckBanck, gaat onder de naam Brand New Day financiële producten aanbieden. Het betreft onder meer vermogensopbouw voor een pensioen of een eigen huis.

Bagijn en zijn compagnon Thierry Schaap begonnen in 2000 met een online bank voor particuliere beleggers. De grote banken brachten toentertijd 1,5% transactiekosten in rekening. BinckBanck hield het op slechts 0,1%. Inmiddels is Binck de marktleider en brengen alle banken 0,1% in rekening. Het duo voelde zich echter niet uitgedaagd om Binck te blijven managen. Ze zijn pure ondernemers en wilden iets nieuws opzetten. Onlangs heeft het tweetal Brand New Day gelanceerd. Het is volgens Bagijn het ideale moment, direct na de woekerpolissen, de discussie over bonussen en de aftocht van DSB. De financiële wereld is in zijn optiek verrot, en de leiders in de sector ontberen moreel besef.

Hij is niet te spreken over de samenstelling van de commissie die de oorzaken van de kredietcrisis onderzoekt. Leden als oud-bankiers Tom de Swaan en Cees Maas waren er namelijk zelf verantwoordelijk voor. Tevens is het verkeerd dat de minister van Financiën ABN Amro met winst wil doorverkopen. Dat toont aan dat het belang van de aandeelhouder nog steeds boven dat van klanten gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten