donderdag 28 januari 2010

Assurantie Kennis Beurs

De derde editie van de Assurantie Kennis Beurs is een feit.

Dit jaar kunnen we een behoorlijk aantal nieuwe deelnemers verwelkomen, waaronder het OSB. Wij ervaren deze steun vanuit deze overkoepelende brancheorganisatie als bijzonder positief en professioneel.

Je zou mogen verwachten dat een initiatief als de AK Beurs door een totale branche vanaf dag één direct omarmd en gesteund wordt. Dit is helaas nog niet het geval. We zien dit toch als een vereiste voor toekomstige edities om er werkelijk een groot evenement van te kunnen maken. Waar werknemers geënthousiasmeerd worden door werkgever om aan deel te nemen.

Dit jaar zijn er mede op verzoek van de standhouders maar een bescheiden aantal lezingen op de beursvloer, zodat de concentratie van bezoekers kan worden bevorderd.

Volgend jaar staat de beurs gepland op 16 april 2010, waarbij het voor ons als organisatie een prettige gedachte is dat de de beschikbare (beursvloer)ruimte nu al voor 75 procent is verkocht.

In 2010 staat de AK-beurs in het teken staan van “werken in de assurantiebranche”, waarbij we ons behalve op directie en management ook richten op de medewerkers die werkzaam zijn als schadecorrespondent en IT-er in de verzekerings-, reconditionerings- en schadeherstelbranche. 


Jaarbeurs Utrecht is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Ook een combinatie van auto en openbaar vervoer is heel goed mogelijk. In de omgeving van Utrecht vindt 8 stations met een Park & Ride voorziening. U kunt uw auto bij één van deze stations parkeren en het laatste stukje van de reis met de trein afleggen.
U kunt ook gebruik maken van Transferium Westraven, dat gelegen is ten zuiden van Utrecht naast de snelweg A12. U kunt de auto daar tegen een kleine vergoeding de gehele dag parkeren en de reis met de sneltram vervolgen. Als u, ondanks de goede openbare vervoersmogelijkheden, toch liever met de auto komt volgt u dan vanaf de Ring Utrecht de blauwe ANWB borden met de aanduiding "Jaarbeurs".

Wie staan er op de AK-Beurs ?

De eerste edities van de AK-Beurs waren vooral 'brand'-gericht. Ook in 2009 zal de brandbranche sterk vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is het evenement toegankelijk voor elk bedrijf dat schadegerelateerde diensten of producten aanbiedt: expertisebureaus, reconditionerings- en schadeherstelbedrijven, makelaars, assurantiekantoren en verzekeraars. Behalve uit de 'brandhoek' is het streven erop gericht om daarnaast ook bedrijven uit andere 'disciplines' op de AK-Beurs 2009 vertegenwoordigd te laten zijn, zoals de automotive sector en de branches bouw, techniek, transport, plezier- en scheepvaart.

Bij voldoende deelname zullen bedrijven uit dezelfde segmenten gegroepeerd bij elkaar staan: zo ontstaat er een brandmarkt, een autoplein, een CAR-corner, een bouwhoek, een transportplaats en een scheepvaartkwartier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten